Winter Is Coming: איך לעבור את החורף בקלות

החורף כבר בפתח. העלים נושרים, הגשם מטפטף, הקור חודר לעצמות ומחלות החורף מתחילות לצוץ בכל פינה. החורף אינו מאלץ אותנו לשנות הרגלים, אך חשוב להתאים את עצמנו לעונה על מנת לשמור על עצמנו בריאים ומאוזנים. מהם הדברים שניתן לעשות על מנת לעבור את החורף בשלום? כיצד נשמר מפני המחלות? ולמה כדאי שיהיה לנו ביטוח בריאות דווקא בעונה זאת?

לעבור את החורף בקלות
מקור תמונה: Pixabay.com

הנה עשר עצות כיצד לעבור את החורף בקלות.

  1. נמליץ להתחיל את הבוקר בשתיית שייק ירוק הכולל קייל, עשב חיטה, תרד, צמחי תבלין כמו, נענע ולואיזה בשילוב עם פרי אהוב. כל אופציה הטעימה לכם אפשרית. השייק הירוק עשיר בערכים תזונתיים המסייעים לחיזוק גופנו.
  2. בימי החורף אנו לא חשים צמא ולעתים שוכחים עד כמה חשוב לשתות מים. למים יש חלק משמעותי בכל אחד מתהליכי הגוף, ושתייה מרובה מסייעת לפעילות תקינה שלו על כל מערכותיו. ניתן להוסיף למים עלי תיבול אהובים כגון: נענע, לימונית, מרווה או לואיזה או לשתות תה ירוק אשר לו ערכים בריאותיים רבים.
  3. האוויר היבש בחודשי החורף גורם לעור הפנים להתייבש, לגרד ולעתים אף להיסדק. מומלץ למרוח את עור הפנים מדי יום באמצעות קרמים עשירים בשומן, להרבות בשתיית מים על מנת להחזיר את הלחות לעור ולהשתדל לדאוג ללחות בחדרים בהם פועל תנור או מזגן.
  4. עונת החורף גורמת לנו להרגיש כבדים ועייפים בשל מספר סיבות: המחסור בשמש גורם למוחנו לייצר הורמון שינה בשם מלטונין הגורם לנו להרגיש עייפים יותר. השמש החסרה לנו מונעת גם ייצור של ויטמין D ובהעדרו אנו חשים תשישות, עייפות וירידה במערכת החיסונית . מאמץ יתר של גופנו להלחם בחיידקים ווירוסים שסביבו גורמים לנו להרגיש עייפים הרבה יותר כמו גם ירידה ברמת הפעילות הגופנית שאנו מבצעים, הנטיה שלנו לאכול אוכל "כבד" יותר ובכמות גדולה יותר ולעתים אף ירידה במצב הרוח בשל מזג האוויר הסגרירי התורמת לתחושת עייפות ותשישות. כדאי להקשיב לגוף ולספק לו את שעות השינה להן הוא זקוק.
  5. תנורי החימום והמזגנים הפועלים לחימום החדרים מייבשים את האוויר וגורמים ליובש בעור, בעיניים ובמערכת הנשימה. בכדי להחזיר את הלחות לגוף ניתן להשתמש במכשיר אדים. אם אינכם אוהבים את מכשירי האדים תוכלו למלא מים חמים בקערה ואף לטפטף כמה טיפות של תמצית בריח אהוב כגון: רוזמרין, אקליפטוס ועוד אשר יסייעו להחזיר את הלחות לחדר בו אתם יושבים וינעימו את שהותכם בניחוח עדין.
  6. אנו דואגים לבריאותנו בכל אמצעי אפשרי ורוצים לוודא שעשינו ככל שביכולתנו על מנת להיות מוגנים ממחלות. אחת ההגנות החשובות היא ביטוח בריאות. במסגרת השירותים הניתנים לנו בביטוח בריאות אנו זכאים לכיסויים רבים ונרחבים יותר מאלו המסופקים לנו על ידי קופות החולים. פוליסות בריאות שונות מציעות מגוון שירותים רחב אשר מומלץ להתייעץ לגביהן עם חברת הביטוח ולבחור את המסלול הנכון עבורנו..
  7. בימי החורף אנו שוהים לרוב במרחבים סגורים ונושמים חיידקים ווירוסים המסתובבים באוויר. השתדלו תמיד להשאיר פתח קטן לאוורור שיסייע להחלפת האוויר שבחדר לנקי יותר ויפחית את החשיפה שלנו למחלות.
  8. שמנים אתריים מופקים מצמחים, פירות, עלים ושורשים וידועים כבעלי השפעה על הגוף. לכל שמן אתרי השפעות משלו. השמנים חודרים אל גופינו באמצעות העור על ידי עיסוי או על ידי הרחה באמצעות מבער שמנים. ישנם שמנים המומלצים מאוד לשימוש בחורף בניהם: אקליפטוס לכיוח, לימון לחיטוי, רבנסרה לטיפול בבעיות נשימה, מנטה לטיפול באף סתום וכן הלאה. מומלץ לטפטף מספר טיפות שמן על מים במבער שמנים ולהניח בחדר.
  9. פעילות גופנית ידועה כמסייעת בחיזוק הגוף והמערכת החיסונית ובחורף הדבר חשוב כפליים. מומלץ להתאים את הפעילות למזג האויר ולצאת להליכה כאשר האויר צח ואינו גשום, או לבצע פעילות בבית כגון: יוגה, עיצוב וחיטוב או פילאטיס בימים סוערים. המשיכו כל הזמן בפעילות הגופנית למרות מזג האוויר משום שהיא תורמת רבות לבריאותכם.
  10. גם את ארון התרופות כדאי לצייד בתכשירים אשר יוכלו להקל על תסמיני מחלות החורף כגון: סירופ לשיעול, ספריי להקלה על גודש באף, משככי כאבים, כדורי מציצה להקלה על כאבי גרון וכדומה.

לייק לפטריה בפייסבוק