אתם ישנים עם מזגן או עם מאוורר?

האופן שבו אתם רגילים לישון משפיע על איכות החיים שלכם, גם אם על פניו נדמה לכם שאין לו משמעות. הנה כל הפרטים

הקיץ כבר מעבר לפינה וכבר עכשיו אפשר להרגיש את העלייה ההדרגתית בטמפרטורות ובאחוזי הלחות. אחת ההשלכות של התקופה הקרובה קשורה מטבע הדברים לאקלים בבית ובעיקר בחדר השינה, אז כדאי לנצל את ההזדמנות ולאמץ מספר כללים לשינה טובה ואיכותית יותר.

קרדיט: Pixabay.com

לפי סקר שנערך בקרב מדגם מייצג של 460 ישראלים, מעל מחצית הציבור ישנים 5-6 שעות בלילה ו-59% מהישראלים גורסים שמספר שעות השינה הממוצע שלהם אינו מספיק. עם זאת, רק מעטים מזהים את איכות השינה עם תנאי הסביבה. זו טעות גדולה כי לשאלה האם אתם ישנים עם מזגן או מאוורר יש השפעה ישירה על היכולת שלכם להירדם ועל רמת העייפות בבוקר.

בנוסף, הציבור שנמצא בזוגיות מעדיף באופן מובהק לחלוק שמיכה עם בן או בת הזוג, לעומת 43% שישנים עם שמיכה נפרדת לכל אחד. גם זו סוגיה חשובה, היות והיא קובעת כמה פעמים תתעוררו בלילה: מהסקר עולה ש-45% מהישראלים בגילאי 20-65 מתעוררים 2-3 פעמים בלילה, בעוד המלצות ארגוני הבריאות היא לשינה רצופה של 7-8 שעות לפחות. מכאן שאם אתם ישנים עם בני זוג אבל עם שמיכה שלא מתאימה להעדפות שלכם, ככל הנראה תהיו בקבוצת סיכון ליקיצות לא רצויות באמצע הלילה.

האם יש מתכון לשינה מושלמת?

השינה שלכם נקבעת לפי הרגלים שתאמצו והסביבה שבה אתם נמצאים. אם תשקיעו כבר עכשיו בעיצוב חדרי שינה בהתאם לעונת הקיץ ותדאגו לטמפרטורות ממוזגות ונעימות שירחיקו יתושים וחרקים, ככל הנראה תישנו טוב יותר. מצד שני, הרגלי שינה שמתאימים למישהו מסוים עלולים להשיג תוצאה הפוכה אצל מישהו אחר.

הפתרון הוא לאמץ כמה הרגלי שינה שאין עליהם עוררין. אם אתם ישנים עם פוך ומזגן ומרגישים שרק בצורה כזו קל לכם להירדם, אין עם זה שום בעיה עקרונית. הדבר היחיד שתצטרכו לשים לב אליו זו התחושה הסובייקטיבית שלכם והאופן שבו המזרן, הכרית והשמיכה מעניקים לכם תנאים אידיאליים לשינה רצופה.

מנגד, יש גברים ונשים שמרגישים יותר טוב כאשר הם ישנים עם תחתונים ומאוורר. זה לאו דווקא שיקול כלכלי, כי השינה עם מאוורר מונעת פערי טמפרטורות ומורידה את הסיכוי להצטננות והתקררות. כאן הטיפ הוא לאטום את החדר בווילונות שלא יאפשרו לקרני האור לחדור ולהפר את האיזון האקלימי, כמו גם לדאוג לתנאי שקט כי סביר להניח שלמאוורר עצמו יש רעש מונוטוני מסוים ולא תרצו להוסיף עליו.

לסיכום, שמרו על חדר שינה ממוזג, שקט וחשוך ואמצו הרגלי שינה נכונים שילוו אתכם לאורך הקיץ. לכו לישון רק כאשר אתם עייפים ותאמו את היגיינת השינה גם מול בני הזוג.

לייק לפטריה בפייסבוק