5 אמונות טפלות מפתיעות של נהגים מרחבי העולם

יש מי שמחזיק במנהגים פולחניים לפני הנהיגה, אבל אצל כמה זה קצת יותר מוזר מאשר להביט במראות לפני היציאה אל הדרך. ריכזנו עבורכם את המדריך המלא לאמונות טפלות על נסיעה מכל העולם

מאת: שולי מילשטיין

בין אם אנחנו מאמינים בהם או לאו, נראה שאמונות טפלות מחלחלות כטקסים קטנים לחיי היום יום שלנו, ושל אנשים סביבנו, גם מאחורי ההגה. יש כאלו שנוהגים רק עם זוג נעליים ספציפי ויש המאמינים שמכונית חדשה נמצאת בסכנה גדולה יותר להיות מעורבת בתאונת דרכים או התנגשות, ולכן שורטים את מכוניתם קלות כדי להקטין את סיכוייה של האמונה הטפלה להתגשם. אלו רק שתי דוגמאות, הצצה לאמונות טפלות ממקומות אחרים בעולם, מציירות תמונה מוזרה עוד יותר.

רגע לפני שאנחנו משתאים לנוכח מנהגיהם של היפנים, אווילותם של אמריקאים, או מאמצים כמה אמונות טפלות ליתר ביטחון, חשוב לזכור שאלו לא באמת יגנו עלינו בעת תאונת דרכים. בשביל זה המציאו חגורות בטיחות, כריות אוויר ובולמי זעזועים, כמו גם פוליסות כמו ביטוח חובה וצד ג' שאולי לא יצילו את חיינו במובן הפשוט של הביטוי, אבל צפויים לשמש משענת כלכלית במידה וניקלע לתאונה עם נהג שבדיוק עבר בצהוב ודעתו מוסחת כי כעת הוא חייב לנשק את ידו ולהניחה על הגג, על זאת ועוד, בכתבה הבאה.

קקי של ציפורים

יש מי שחי עם האמונה שאם לשלשת של יונה פוגעת בדיוק על המכונית (או הראש), תזכה למזל טוב. בפועל, הן במקרה של הראש והן במקרה של המכונית, את הצואה מומלץ לנקות במהרה. את השיער תוכלו במקרה הכי גרוע לגזוז ולגדל מחדש, אבל לא חבל על הצבע של המכונית, שידוע כי לשלשת ציפורים פוגעת בו?

 

דרך השמש העולה

ככל שזה נוגע לדברים מוזרים במיוחד, תמיד אפשר לסמוך על יפן שתספק את הסחורה. אמנם גם אצלנו יש מי שמטפלים בחתולי הרחוב הרבים, אבל ביפן חתולים זוכים לאהבה הגובלת בהערצה, ברמות של הלו קיטי. חיבתם לחיה המגרגרת, שפסליה הצבעוניים מעטרים אף כניסות למסעדות, נעצרת בכל הנוגע למקרה בו חתול שחור חוצה את דרכם בשעת נסיעה. במקרה הזה המאמינים שבהם יסמנו x באמצעות יד ימין בצד שמאל של השמשה הקדמית כדי להימנע ממזל רע שמביא עימו החתול השחור. אם חצתה את דרככם מכונית לוויה, יש המאמינים בהסתרת האגודל כחיסון נגד מזל רע. אמונה טפלה נוספת הנפוצה ביפן קשורה לכך שיש בקרב היפנים מי שסוברים ששריקה בעת הנהיגה בשעת הלילה תעלה לנהג בהופעתו של נחש, לא פחות.

אמונה עוצרת נשימה

מעבר על פני בית קברות יכול לעצור את נשימתם של נהגים, המבקשים להימנע משאיפת רוחו של אדם שנפטר לאחרונה, וגם כי הם מוצאים שזה לא כל כך מכובד לנשום ליד אלו שאינם יכולים לנשום עוד. הדבר אולי פשוט כשחולפים על פני בתי קברות שכונתיים באירופה, או טרומפלדור בתל אביב, אבל אין שום דבר הגיוני בלעצור את הנשימה כשחולפים על פני כל הר הרצל. כולנו צריכים לנשום אחרת נמצא את עצמנו במקום שאת אווירו ניסינו לא לשאוף.

הלבן הבתולי, האדום העברייני והירוק הזדוני

אמונה משעשעת אחרת, שככל הנראה נפוצה בקרב אמריקאים, קושרת בין צבע המכונית לעניינים בעולם החיצון. לא, שאלת 'האם רכב לבן מתחמם פחות משחור' אינה זו שנדונה, כי אם 'האם רכב אדום צפוי להיתפס ביותר עברות תנועה מאשר רכב לבן', שאלה שללא ספק צריכה לעמוד בראש מעייניו של כל רוכש מכונית. אם הצבע הירוק מסעיר אתכם, זכרו כי הוא נקשר במשך שנים לרוחות זדוניות. נשמע לכם דמיוני? מסתבר שגם נהגי מרוץ נמנעים משימוש במכוניות בצבע ירוק מאז ההתרסקויות של לי אולדפילד (Lee Oldfield) וגסטון שברולט (Gaston Chevrolet), ב-1911 ו-1920 בהתאמה, שניהם במכוניות ירוקות.

לעבור בצהוב, לגעת בגג

לעבור בצהוב פירושו לקחת על עצמכם איזה שהוא סיכון שיש המבטלים אותו, או לפחות מפחיתים אותו, באמצעות נגיעה בגג המכונית. הטקס המלא משתנה מאדם לאדם, ויכול לכלול גם נישוק היד לפני המגע בגג, קצת כמו מזוזה. כיוון שנהיגה מומלצת בשתי ידיים על ההגה, אולי מוטב פשוט להימנע מלעבור ברמזור שאינו ירוק, במקום להקדיש זמן אחרי זה לטקסים. אם אתם במושב הנוסע ולצדכם נהג שנוהג לקחת על עצמו סיכונים באור צהוב, אתם מוזמנים לאמץ את האמונה הטפלה רק כדי להסב את תשומת ליבו לסיכון הרב שהוא לוקח ולזה שהוא לא לבד באוטו, אם במקרה מרוב נישוקים וסיכונים הוא לא הבחין.

לייק לפטריה בפייסבוק