טרייד אין במאה ה-21
אם חלפו שנים מאז הפעם האחרונה בה רכשתם רכב, אתם עתידים להיות מופתעים מהשינויים אשר נכנסו לעולם מכירת הרכבים.
כיום, בין אם אתם רוצים לקנות רכב חדש ובין אם אתם מבקשים לעשות עסקת טרייד אין, תגלו שיש לכם אפשרות לבצע את העסקה דרך רשת האינטרנט – כן, קראתם נכון, אתם ממש לא חייבים לקום מהספה בכדי להשלים עסקת רכישה.
חידוש נוסף בעולם מכירת הרכבים, אשר גם הוא תורם לקיצור התהליכים ולהפחתת הבירוקרטיות, בא לידי ביטוי בפתרונות המימון המגוונים המוצעים לרוכשים – כיום, מי שאין ברשותו את ההון ההתחלתי הנדרש לרכישת הרכב החדש המבוקש, יוכל לגלות מגוון רחב של פתרונות מימון נוחים וזמינים, אשר יאפשרו לו לרכוש את רכב החלומות שלו.
גם עסקאות הטרייד אין אשר נחשבות לנפוצות ופופולאריות כבר שנים רבות, עברו חידושים ושכלולים אשר התאימו אותם לזמנים.
מה חשוב לדעת על עסקאות הטרייד אין?
כאמור, אנחנו חיים בתקופה בה המטרה היא לקצר תהליכים ולהגיע ליעד בצורה מהירה יותר, מבלי שדבר זה יפגע באיכות התוצאה. מהסיבה הזאת, כל מי שחשקה נפשו לשדרג את הרכב הישן ברכב חדש וחדיש, יבקש קרוב לוודאי להימנע מהשלב הלא פשוט של מציאת קונה לרכב הישן.
אם גם אתם נמנים על אותם אנשים המבקשים ליהנות מ"קיצורים" תשמחו כמובן לגלות על האפשרויות הממתינות לכם בעולם הטרייד אין – כיום ניתן ליהנות מעסקאות טרייד אין גם ברכישת רכבי יד שניה.
בעסקאות טרייד אין, הרכב הישן משמש למעשה כחלק מהתשלום עבור הרכב החדש – כאשר, הדבר היחיד שחשוב לשים עליו דגש נוגע לכדאיות העסקה – האם אתם מקבלים תמורה טובה בעבור הרכב הישן והאם העלות של הרכב החדש היא אכן משתלמת.
אם קיבלתם הצעה לעסקה טובה, ההמלצה היא כמובן "לתפוס אותה ב-2 ידיים", מכיוון שהיא תחסוך ממכם הרבה התרוצצויות וכאבי ראש ותאפשר להשיג בצורה המהירה ביותר את מטרתכם – שהיא כאמור ליהנות מרכב חדש.
סוגים שונים של עסקאות
מי שנכנס לעובי הקורה בכל מה שקשור לעסקאות הטרייד אין, עתיד לגלות שישנם מספר סוגי עסקאות תחת קטגוריית ה"טרייד אין" ובין היתר:
- עסקה סטנדרטית (בסיסית) – בעסקה זאת, יש להביא את הרכב הישן, לקבל הצעת מחיר לגבי הסכום אשר יינתן עבור הרכב הישן ועבר המחיר של הרכב החדש. בהתאם להצעה, ניתן להגיע להחלטה אם לקבל את העסקה או לבדוק אפשרויות נוספות.
- עסקה לרכישת רכב יד 2 – בעסקה מהסוג הזה, יש להביא את הרכב הישן לאותה חברת הליסינג ולרכוש דרכה רכב מיד 2 – גם במקרה הזה, תתקבל הצעה על עלות הרכב מיד 2 לאחר קיזוז סכום הכסף אשר יינתן בעבור הרכב הישן.
ולסיכום
עסקת טרייד אין יכולה להיות משתלמת מאוד אך היא יכולה גם להתגלות כפחות מתאימה, לכן, מי שמבקש לחסוך מעצמו את הצורך למכור את הרכב הישן בשוק הפרטי, צריך לקחת בחשבון, שבכדי ליהנות מעסקת טרייד אין משתלמת, עליו לבצע לא מעט בדיקות והשוואות.
ראשית כל, כדאי לבדוק מה סכום הכסף אותו הוא יכול לקבל עבור הרכב במידה והוא ינסה למכור אותו באופן עצמאי. בשלב הבא, כדאי ליצור קשר עם מספר חברות רלוונטיות ולראות מהי הצעת המחיר שלהם – כלומר, כמה הן מוכנות לשלם עבור הרכב הישן ובאיזה סכום הן מציעות את הרכב החדש.
רק אחרי בדיקה מעמיקה של מספר הצעות שכאלו, ניתן לאתר את העסקה המשתלמת ביותר וכמובן, להתקדם לשלב הבא, של הוצאת אותה העסקה אל הפועל.
לייק לפטריה בפייסבוק